Cealaltă parte a tuturor lucrurilor și Panel de Discuții

LUX Film Prize

19 octombrie , 20:30 , THALIA

INFO

În fiecare an din 2007 încoace, competiţia pentru Premiul Lux, oferit de Parlamentul European, a adus în centrul atenţiei filme aproape de inima dezbaterilor europene. Parlamentul consideră că cinema-ul, acest mijloc de comunicare în masă, este platforma ideală pentru dezbatere şi reflecţie pe seama Europei şi a viitorului ei.

 

Filmele incluse în competiţia pentru Premiul Lux atrag atenţia asupra unora dintre principalele subiecte de discuţie sociale şi politice. Ajută, prin urmare, la construirea unei identităţi europene mai puternice. Prin înfăţişarea diversităţii tradiţiilor şi aducerea în discuţie a procesului integrării europene, ele ajută la celebrarea răspândirii universale a valorilor Uniunii.

 

Evenimente și discuții:

 

Proiecţia filmului De cealaltă parte a istoriei / The Other Side of Everything va fi urmată de discuţii pe teme actuale în Europa reflectate în filmele LUX. Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile

 

Moderator: Bogdan Iancu (Antropolog).

 

Invitați: Ada Solomon (Producător), Adina Popescu (Regizor), Andrei Crăciun (Jurnalist) si Elena Stănescu (Biroul Parlamentului European).

 

Difuzari

ALTE EVENIMENTE